Sail tafel

METAAL

Poederlak
Poederlak wordt ook ‘epoxy lak’ genoemd en ziet eruit als ‘geverfd’. Vooraleer de poederlak aan te brengen wordt het staal of aluminium gezandstraald en/of gefosfateerd. Dat is een heel belangrijke voorbereidingsfase, o.a. om corrosievorming te vermijden of om een goede hechting van de verf te verzekeren.

Het is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen metalen voorwerp verstoven wordt. Bij dit lakproces kunnen geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het metaal te laten hechten. 

Geborsteld of gepolijst roestvrij staal
Roestvast staal, ook edelstaal, RVS of stainless steel genoemd, is in wezen een legering van ijzer met ten minste 11 tot 12% chroom, nikkel en tot 1,1% koolstof. 

RVS wordt na het schuren geborsteld of handmatig op hoogglans gepolijst. Het eindresultaat bij beide is de edelste uitvoering van roestvrij staal. 

Geborsteld of gepolijst aluminium
Aluminium is een zilverwit metaal en het gewicht ervan kan tot 1/3 lichter zijn dan staal. Aluminium wordt door middel van gieten of lasersnijden in vorm gebracht, daarna geschuurd en geborsteld of handmatig op hoogglans gepolijst. Het eindresultaat is de edelste uitvoering van aluminium. 

ONDERHOUDSTIPS METAAL

Match tafel

HOUT

Sitino maakt gebruik van massief eikenhout uit Centraal Europa. 

De massieve eiken tafelbladen zijn afgewerkt met tweecomponentenlak op basis van acrylaatharsen. Deze geeft, door zijn zeer matte uitstraling, een heldere natuurlijke look. Bovendien is de lak niet vergelend.

Hout is een natuurlijk product en kan bijgevolg nooit 100% identiek zijn. Iedere boomstam heeft namelijk een verschillende structuur en kleur. Hierdoor kan er enig kleurverschil optreden in eenzelfde tafel. Dit geeft echter die pure, authentieke look aan je meubel!

Effen massieve eik
Bij effen massieve eik selecteert men eik zonder knopen en onregelmatigheden. Het eikenhout wordt glad geschuurd vooraleer te beitsen en te lakken.  

Geborsteld massieve eik
Met geborsteld massieve eik selecteert men eik met rustieke eigenschappen (lees: knopen en onregelmatigheden). Vóór het beitsen en lakken wordt het eiken oppervlak geborsteld waardoor bewust een doorleefd en verweerd oppervlak wordt gecreëerd. 

Eik parket fineer
Sitino maakt ook gebruik van eiken parket fineer. ‘Parket’ duidt op het feit dat de fineer eik dikker is dan gewone fineer. De dikte van onze eiken parket fineer bedraagt 3 tot 4 mm. 

ONDERHOUDSTIPS HOUT
 

Keramiek Sitino

KERAMIEK

Keramiek is een hard composiet materiaal dat gemaakt is op basis van natuurlijke grondstoffen. 
Het is een materiaal met vele voordelen:

•    Hygiënisch opppervlak (geur- en smaakloos)
•    Bestand tegen vlekken (niet-poreus)
•    Onderhoudsvriendelijk 
•    Bestand tegen detergent, reinigingsproducten, alkali en solventen
•    Bestand tegen hitte en kou (onderzetters overbodig)
•    Bestand tegen vocht
•    Bestand tegen UV licht (100% kleurvast)
•    Bestand tegen krassen (ideaal voor dagelijks gebruik)

ONDERHOUDSTIPS KERAMIEK
 

Match Twist armchair

STOFFEN

Bij Sitino kan iedere klant zijn stoel naar believen samenstellen. Daarom bieden wij een brede waaier aan bekledingsmaterialen. 

Sitino kiest stoffen op basis van volgende criteria:

1.    Duurzaamheid
2.    Intensief (dagelijks) gebruik
3.    Onderhoudsgemak (bv waterafstotend)
4.    Hoge lichtbestendigheid 

ONDERHOUDSTIPS STOFFEN

Struktura Artec Cozy chair

KUNSTLEER

Kunstleer heeft een natuurlijke uitstraling en benadert het gevoel van echt leder. Kunstleer heeft een lange levensduur, maar deze wordt uiteraard bepaald door de intensiteit van het gebruik en het correct onderhoud ervan. 

Ons kunstleer heeft een hoge lichtechtheid waardoor deze niet verkleurt. Het is bovendien anti-bacterieel en dus uiterst hygiënisch.

ONDERHOUDSTIPS KUNSTLEER