Taille Hexagon tafel

ONDERHOUD HOUT

Eik is een houtsoort met grove poriën. Opgepast dus met teveel water. U kan massieve eik reinigen met een uitgewrongen, propere doek die werd gedrenkt in water. Vlekken altijd zo snel mogelijk verwijderen om definitieve beschadiging van de oppervlakte te voorkomen.

Gebruik nooit “wondermiddelen”, sprays, detergenten, boenmiddel, schuurpapier, staalwol of bijtende producten omdat deze de laklagen aantasten. 

Eiken tafelbladen zijn onderhevig aan het vochtgehalte in de lucht. Bij een te hoge luchtvochtigheid zal het hout uitzetten. Bij een te lage luchtvochtigheid zal het hout krimpen. Bijgevolg kunnen er scheuren in het tafelblad komen en/of kan het hout krombuigen. Zorg voor een constante luchtvochtigheidsgraad in de ruimte waar uw tafel en/of stoelen zich bevinden. De ideale vochtigheidsgraad is 50-60%. Een waterpotje of luchtbevochtiger naast de centrale verwarming doet al veel.

Lak is niet krasbestendig.  Na verloop van tijd zullen er door natuurlijke gebruikssporen plaatselijk patine effecten (licht glanzend) optreden. 

Plaats nooit warme voorwerpen zoals een kookpot, ovenschotel of mokken rechtstreeks op uw tafelblad.

Bescherm uw tafel tegen direct zonlicht. Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat de eik uitdroogt, maar ook dat de kleur van het blad wordt aangetast.

Let ook op met vloerverwarming. Het hout van je eetkamertafel kan hierdoor vervormen en ook barsten krijgen.

Overzicht materiaaleigenschappen