Mathias De Ferm

 

Mathias De Ferm (1985) heeft product development gestudeerd aan de Hogeschool Antwerpen en meubelontwerp aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Omdat hij meer wilde weten over soorten materialen en technieken behaalde hij ook diploma’s in metaal- en houtbewerking.

In 2010 heeft Mathias de beslissing genomen om zijn eigen zaak op te starten als onafhankelijk designer. Intussen heeft hij reeds enkele awards in ontvangst mogen nemen.

"De kunst is om functionaliteit, techniek en ergonomie op een esthetische manier weer te geven in een meubel. Het zijn deze aspecten in combinatie met pure minimale lijnen die een goed ontwerp typeren.

Sitino is ook steeds opzoek naar nieuwe uitdagingen en ideeën. Doordat we allebei geloven in de kracht van originaliteit kunnen we mooie nieuwe ontwerpen ontwikkelen."

 

Axel Enthoven

 

Axel Enthoven (1947) is een Belgisch ontwerper van talrijke voorwerpen. Hij studeerde af als industrial design aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Vervolgens studeerde hij aan een Japanse designschool, het Salesian Technical College te Tokio.

Vanaf 1970 ging hij aan de slag als zelfstandig ontwerper. In 1972 werd hij professor in het Nationaal Hoger Instituut voor Bouwkunde en Stedenbouwte Antwerpen (later werd dit het Henry Van de Velde-instituut en momenteel gefuseerd in Artesis-hogeschool).

In 1976 richtte Axel Idea N.V. op wat in 1990 veranderde naar de naam "Enthoven Associates Design Consultants". Enthoven en zijn bureau kregen verscheidene prijzen, waaronder die van Red Dot en iF. Koning Filip verleende in 2014 het burgerlijk ereteken Grootofficier van de Kroonorde (België) aan Axel Enthoven.

"Als Industrial designer is het steeds mijn doel een product te ontwerpen dat niet alleen esthetisch verantwoord is. Ergonomie, maakbaarheid, functionaliteit, duurzaamheid en tijdloosheid zijn telkens mijn uitdaging."

Hans Daalder

 

Hans Daalder (1963) studeert in 1989 af aan de Design Academy en start een jaar later zijn ontwerpstudio.

Met veel passie ontwerpt hij met zijn team voor toonaangevende fabrikanten van meubelen, projectmeubelen en andere woonartikelen. Zijn pure ontwerpstijl slaat aan bij een breed publiek.

“Ons team denkt in logica; er is een reden voor alle details in onze ontwerpen. Dat resulteert in design met heldere lijnen. Begrijpelijke schoonheid, daar gaan we voor!”